V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Ta pravilnik razlaga, kako zbiramo, uporabljamo in shranjujemo vaše osebne podatke.

1. člen

Upravljalec osebnih podatkov je DRUŠTVO ZA IZVAJANJE FILMSKE VZGOJE SLON,  Kersnikova 4, 1000  Ljubljana (v nadaljevanju: Društvo). V procesu našega sodelovanja nam zaupate podatke, del njih je kategoriziran kot osebni podatek in z njimi ravnamo še posebej skrbno. Del podatkov pa nastaja avtomatično z vašo uporabo naše spletne strani.

Podlage za obdelavo vaših osebnih podatkov lahko razvrstimo v naslednje skupine:

- obdelava v katero v okviru našega sodelovanja prostovoljno privolite s prijavo na Slonov obvestilnik;

- obdelava podatkov z obiskom naše spletne strani;

- obdelava podatkov s prijavnico udeležbe na program počitniškega varstva Poletne KreaKtivnosti;

- obdelava podatkov s prijavnico udeležbe na delavnicah, projekcijah in drugih aktivnosti Društva;

- obdelava podatkov s posredovanjem povpraševanja po dejavnostih Društva.

Obdelava osebnih podatkov s prijavo na Slonov obvestilnik

Elektronski naslov, ki ga podate ob prijavi na Slonov obvestilnik se posreduje na Društvo.  Na podlagi vaše privolitve, ki ste jo dali ob prijavi na Slonov obvestilnik, vas bo Društvo obveščalo o svojih dogodkih, informacijah o priložnostih sodelovanja ali sporočilih za medije (javnost).  Za  ta  namen zbiramo  in obdelujemo  naslednje  osebne  podatke: elektronski naslov. Društvo kot upravljalec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaš elektronski naslov skrbno varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

Obdelava osebnih podatkov s prijavo udeležbe na program počitniškega varstva Poletne KreaKtivnosti

Za ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje osebne  podatke prijavitelja izključno za namen izvedbe projekta Poletne KreaKtivnosti:

-          ime in priimek udeleženca,

-          starost udeleženca,

-          dietne preference in druge posebnosti udeleženca,

-          ime in priimek prijavitelja (starš/zakoniti skrbnik)

-          naslov prijavitelja,

-          telefonska številka prijavitelja.

Društvo kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo  osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov s prijavo udeležbe na delavnicah, projekcijah in drugih aktivnosti Društva Slon

Za ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke prijavitelja: ime in priimek, starost, elektronski naslov, mesto in telefonska številka. Društvo kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

Obdelava podatkov s posredovanjem povpraševanja po dejavnostih Društva

Za ta namen zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke prijavitelja: ime in priimek, organizacija, elektronski naslov, mesto in telefonska številka. Društvo kot upravljavec osebnih podatkov spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo vaše osebne podatke skrbno varovalo in ga brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene, kot v namene, za katere so bili osebni podatki posredovani. Društvo osebne podatke obdeluje v skladu z zahtevami veljavne evropske in nacionalne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov.

2. člen

Obdobje hrambe podatkov je določeno glede na kategorijo posameznih podatkov. Podatke hranimo največ toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega smo jih zbrali ali nadalje obdelali oziroma do poteka zastaralnih rokov za izpolnitev obveznosti ali zakonsko predpisanega roka hrambe.

Za shranjevanje elektronskih naslovov s prijavo na Slonov obvestilnik uporabljamo spletno  platformo  Mailchimp.  Spletna  platforma  Mailchimp  v  svojih  Splošnih  pogojih uporabe  in  Politiki  zasebnosti  zagotavlja  spoštovanje  pravil  iz  Splošne  uredne  GDPR  in  potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

Za shranjevanje vaših podatkov s prijavo na aktivnosti Društva uporabljamo lastno spletno platformo.  Za zagotavljanje varnosti vaših podatkov skrbimo z najnaprednejšimi tehničnimi storitvami in protokoli.. Naj poudarimo, da vse vaše podatke hranimo v Sloveniji.

Po poteku obdobja hrambe se vaši podatki zbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo, če zakon za posamezno vrsto  podatkov ne določa drugače.

3. člen

Posamezniki lahko od Društva zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravici do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov. Pravico uveljavljate s pisno zahtevo, ki jo posredujete na naslov društva ali preko elektronske pošte na naslov info@društvoslon.si O vaši zahtevi bomo odločili v enem mesecu po prejemu vaše zahteve. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni.

4. člen

S prijavo na Slonov obvestilnik vam omogočamo, da imate nadzor nad obdelavo vaših podatkov, zato imate v vsakem poslanem sporočilu  dostop do zapisa vaših podatkov, ki jih lahko dopolnjujete ali spreminjate.  Za uspešno sodelovanje je pomembno, da so vaši podatki točni, zato priporočamo, da nas o spremembah obvestite ali  jih spremenite sami aplikaciji.

S prijavo na aktivnosti Društva Slon imate pravico zahtevati kopijo podatkov, ki jih imamo o vas. Če želite kopijo nekaterih ali vseh vaših osebnih podatkov, prosimo,  pošljite pisno zahtevo, ki jo posredujete na naslov društva ali preko elektronske pošte na naslov info@društvoslon.si. Posredovanje informacije lahko traja več dni.

Želimo zagotoviti, da so vaši osebni podatki točni in posodobljeni. Lahko zahtevate, da  popravimo ali odstranimo informacije, za katere menite, da so netočne.

Imate pravico zahtevati, da prenehamo obdelovati vaše osebne podatke;

Imate pravico zahtevati, da vam ne pošiljamo sporočil Društva;

Imate pravico popraviti vse osebne podatke, ki jih imamo, in ki niso pravilni;

Imate pravico zahtevati, da izbrišemo vaše osebne podatke;

Imate pravico zahtevati, da omejimo dejavnosti obdelave podatkov.

5. člen

Ostanejo shranjeni dokler uporabnik ne zapre ali zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij. Te informacije so lahko izdelki v nakupovalnem vozičku, večja varnost pri spletnem bančništvu ali informacije o obisku spletnega mesta.

PHPSESSID piškotek je nujno potreben za delovanje spletne strani in omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami.

6. člen

Za vse, kar ni urejeno s temi pogoji pravilnika, se uporablja veljavna zakonodaja.

Pridržujemo si pravico do spremembe  pravilnika. O spremembi vas bomo seznanili z objavo na uradni spletni strani http://www.drustvoslon.si/ , oziroma na drug primeren način. Sprememba bo objavljena trideset (30) dni pred pričetkom veljavnosti.

Pravilnik o varstvu podatkov velja in se uporablja od 25. maja 2018.