• Slon
  • >
  • Slon na Animateki 2016

Slon na Animateki 2016

Tako, za nami je 13. edicija Animateke 2016, na kateri smo si ogledali obilo čudovitih animiranih filmov, se o njih pogovarjali, spoznavali avtorje in se na delavnicah animiranega filma kot ustvarjalci tudi sami preizkusili v animiranju.

 

Naj vam najprej predstavimo kdo je zmagovalec Slonovega tekmovalnega programa, ki ga je izbrala Slonova otroška žirija v sestavi Anže Turk (16 let), Maj Leban Vahen (13 let), Vesna Matelič (11 let),  Atike Taskin (10 let) in Erin Bregar Sabolič (10 let).

Žirija je izbirala med 31 filmi in na koncu po tehtnem razmisleku razglasila zmagovalca, Duh po geranijah avtorice Naghmeh Farzaneh (Rochester Institute of Technology) iz ZDA, 2016. Žirija je svojo odločitev utemeljila z naslednjimi besedami ''film, nas je prepričal zaradi aktualnega sporočila, ki ga prikaže na pozitiven in hudomušen način. Z zgodbo lika se lahko ravno v tem času poistoveti veliko ljudi. Ljudje smo si različni, pustimo si čas, da zacvetimo.''

 

 

 

V tednu pred festivalom je 6 mladih na produkcisjki delavnici animiranega filma, ki je potekala od 29.11. - 3.12.2016 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova pod mentorstvom Leona Vidmarja in Brine Fekonja izdelalo animacijo v tehniki kolaža z naslovom V mestu.

 

Avtorji: Jure Šantej (10 let), Brina Lekše (13 let), Kazimir Plesničar (11 let), Alma Medjugorac Mendez (10 let), Adrian Mujkić (12 let) in Miralem Zec.

 

 

Dejavni pa smo bili tudi med festivalom.

V Stari elektrarni smo v torek 6. decembra izdelali kratko animacijo v tehniki piksilacije kjer smo si s pomočjo nenavadnih filmskih učinkov, ki jih ta tehnika omogoča privoščili malce čaranja.

 

Avtorji: Adrian Mujkić (12 let), Maksim Sinkovič (10 let) in Robert Štibilj (10 let)

 

 

 

Izpod rok najmlaših pa so na delavnici animiranega filma, ki je potekala v nedeljo 11. decembra filma v Sezamovem kotičku v Kavarni Kinodvora nastale in oživele Čarobne živali, ki so jih otroci ustvarili iz raznobarvnega iz plastelina.

 

 

Avtorji: Anita (3), Hana (4), Tea (4), Mattia (4), Kanja (5), Arne (7), Ajda (8), Ivan (8), Anastasija (8) in Ella (9), Jarne (9), Lenja (7).

 

 

Hvala vsem sodelujočim in se vidimo naslednje leto!

 

Slonov družinski program na Animateki so omogočili:

 

tl_files/Gallery/Annecy_2014/logo pasica_Animateka 2016.jpg

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov