• Slon
  • >
  • ABC animiranega filma 2021/22

ABC animiranega filma 2021/22

Za nami je uspešno zaključen projekt ABC animiranega filma 2021/22 Art kino mreže Slovenije, ki je bil namenjen usposabljanju strokovnih delavcev osnovnih šol in vrtcev po Sloveniji o animiranem filmu.V projektu smo sodelovali kot partnerji in izvajalci programa.

 

 

Na delavnicah smo udeležence seznanili s kvalitetnimi filmskimi vsebinami, osnovami animiranega filma, različnimi tehnikami in jim predali znanje kako animirani film vključiti v pedagoško delo na ustvarjalen in praktičen nači.

 

Projekt je bil vsebinsko razdeljen v sklop A namenjen spoznavanju kvalitetne produkcije animiranega filma, ki je služil kot izhodišče za pogovor o doživljajskem vidiku, za obravnavo aktualnih tematik ali za refleksijo ustvarjalnega procesa ter sklop B in C, ki sta sestavljala praktične delavnice animiranega filma, pri čemer je sklop C strokovnim delavcem ponujal zahtevnejše oziroma bolj specifične vsebine.

 

 

Spodaj si lahko ogledate video utrinek iz delavnice animiranega filma, Opazovanje z udeležbo iz sklopa C in animirani film Plesoči črv, ki je nastal kot končni izdelek te delavnice. 

Delavnica je potekala na OŠ Vojke Šmuc Izola. Na njej so udeleženci na praktičen način izkusili potek 4- urne delavnice animiranega filma, kot jo izvajamo z otroki v razredu in izdelali svoj animirani film.

 

 

 

 

 

 

 

ABC animiranega filma 2021/2022 je financiral Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije.

 

Nosilec projekta: Art kino mreža Slovenije

 

Izvajalec projekta: Društvo Slon

 

Partnerji v projektu: Pionirski dom, Kosovelov dom Sežana, OŠ Vojke Šmuc Izola, OŠ Naklo, II. OŠ Celje, III. OŠ Murska Sobota

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov