Animateka 2017

Znan je program 14. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki se bo odvijal med 4. in 10.12.20017 v Ljubljani. Poleg projekcij za odrasle, festival ponuja tudi raznolik in kakovosten program za otroke in mlade.

Od ponedeljka 4.12.- petka 8.12.2017 si lahko v Kinodvoru ogledate program kratkih animiranih filmov z vsega sveta z bogato sporočilno in likovno vsebino. Filme smo izbrali skrbno in premišljeno, za vsako starostno skupino šopek najboljših, takšnih, ki bodo mlade gledalce v dvorani nasmejali, presenetili, ganili in izzvali, da o njih razmišljajo, se pogovarjajo in poustvarjajo. Slonov tekmovalni program je prilagojen štirim različnim starostnim skupinam; Slon I (za otroke 4-7 let), Slon II (8-10 let), Slon III (11-14 let) in Slon IV (nad 14 let). Vse projekcije so pospremljene s pedagoškimi pogovori, ki jih vodita mag. Martina Peštaj in Andreja Goetz. Pogovoru pa se bodo pridružili tudi posamezni ustvarjalci, ki bodo takrat prisotni na festivalu.

Za vikend 9. in 10.12.2017 pa bo v Kinodvoru in Kinoteki na sporedu Slonov družinski program Animirane živali (program bo na voljo v kratkem), ki ponuja animirane filme kjer imajo glavno vlogo živali.

V okviru festivala vrtcem, šolam in drugim organiziranim skupinam ponujamo vodstvo po avdio- vizualni razstavi Timona Ledra, Podlasica, ki bo na ogled od 20.11.- 10.12.2017 Trubarjevi hiši literature, Stritarjeva 7. Na razstavi se boste pod vodstvom avtorja spoznali z zakulisjem iz nastajanja filma Podlasica. Na njej pa se boste v animiranju lahko tudi sami preizkusili.

Za posameznike pa organiziramo različne delavnice animiranega filma, ki bodo potekale v času pred in med festivalom.

Za rezervacije terminov in posvet glede vsebin smo vam na voljo na:

barbara.kelbl@kinodvor.org (projekcije)

andreja.goetz@animateka.si (delavnice, razstava)