• Slon
  • >
  • Filmska srečanja v Madžarskem kulturnem centru

Filmska srečanja v Madžarskem kulturnem centru

Spoznavamo Madžarsko kulturo in ustvarjamo animirane filme

 

Jeseni se v Madžarski kulturni center vračajo sobotne ustvarjalne delavnice animiranega filma, ki bodo v šolskem letu 2020/2021 potekale v 3 semestrih. V vsakem semestru se bomo spoznali z različnimi značilnostmi madžarske kulture in jih na svoj način prikazali skozi animirani film.

 

V prvem semestru bodo naša glavna tema konji. Te živali imajo namreč močan simbolni pomen za madžarsko nacionalno identiteto, ki izvira še iz obdobja, ko so Madžari živeli kot nomadi v stepah Vzhodne Evrope in si z njihovo pomočjo širili ozemlja.

 

Tekom treh filmskih srečanj prvega semestra bomo skupaj z udeleženci najprej raziskali različna zgodovinska dejstva in zanimivosti iz sodobnega časa, ki se navezujejo na temo konj. Pridobljene informacije bomo strnili v kratek scenarij iz katerega bomo izdelali zgodboris (sosledje filmskih prizorov v sliki). Na podlagi tega bomo izbrali poljubno likovno tehniko v kateri bomo izdelali like in ozadja. Za tem se bomo lotili animacije v tehniki stop animacije (zajem slike za vsak premik). Na koncu bomo posneli še potrebne zvoke, šume, glasove in glasbo s katero bomo opremili naš film.

 

Udeleženci filmskih srečanj

starost: 9 - 12

število: 7 - 15

 

Zaradi kontinuitete dela in skupinske dinamike je zaželeno, da se otroci udeležijo minimalno enega semestra, torej treh zaporednih srečanj. Otroci se lahko udeležijo enega ali več semestrov in na srečanjih dobrodošli tudi starši, da posedijo ob kavi v knjižnici Madžarskega kulturnega centra in poklepetajo.

 

Termini:

1. semester: 19. 9. 2020 | 17. 10. 2020 | 14. 11. 2020

 

*Informativni termini drugih dveh semestrov. Točne datume in prijavnice bomo objavili naknadno.

2. semester: december 2020 – februar 2021

3. semester: marec 2021 – maj 2021

 

Ustvarjalne sobote se odvijajo med 10. in 13. uro v Madžarskem kulturnem centru na Barvarski stezi 8 v Ljubljani. O morebitnih spremembah bodo starši otrok obveščeni po elektronski pošti vsaj 2 tedna vnaprej.

 

Prijave v prvi semester 2020/2021 potekajo do zapolnitve 15 prostih mest. Udeležba je brezplačna.

Na spodnji povezavi najdete elektronski prijavni obrazec. 

 

Filmska srečanja omogoča Madžarski kulturni center.

 

Prijavnica

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov