• Slon
  • >
  • 14. Animateka je za nami

14. Animateka je za nami

 

Na festivalu se je tudi letos zvrstilo obilo odličnih kratkih in celovečernih animiranih filmov za otroke in mlade. Na različnih delavnicah pa so se otroci v animiranju lahko tudi sami preizkusili. Slonov tekmovalni program je skozi ves teden spremljala 5- članska otroška žirija v sestavi Tjaš Ilaš, Val Novak Belec, Alma Medjugorac Mendez, Tai Golob Habe, Kaja Smrekar. Žirantje so izmed 30 filmov izbrali enega zmagovalca.

 

Nagrada otroške žirije
Denarna nagrada v vrednosti 1000 €, ki jo podeljuje Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon gre filmu:

 

Ježeva hiša / Ježeva Kuća / Hedgehog's Home
Eva Cvijanović (BONOBOSTUDIO, NFB)
KANADA, HRVAŠKA, 2017, HD, 10’08’’

 

V bujnem, živahnem gozdu živi jež. Večina drugih živali ga spoštuje in mu zavida, četverici nenasitnih zverin pa gre njegova neomajna predanost domu pošteno v nos. Skupaj odkorakajo proti ježevemu bivališču in sprožijo napeto soočenje, polno bodic.

 

Obrazložitev: Film nas je prevzel s svojo zgodbo povzeto po znani hrvaški basni. Navdušila sta nas animacija in lutke narejene iz volne. Tudi glasba, ki jo slišimo, je dobro uglašena s filmskim dogajanjem in poskrbi, da je film še boljši. Delo lahko občudujemo iz različnih vidikov in se iz njega tudi kaj koristnega naučimo.

 

 

 

Med festivalom so se lahko otroci na različnih delavnicah tudi sami preizkusili v ustvarjanju animiranih filmov.

 

Na tedenski produkcijski delavnici, ki je potekala že teden dni pred festivalom so udeleženci pod mentorstvom animatorja Timona Ledra ustvarili kratki animirani film Pasje vreme.

 

 

 

Med festivalom pa smo na krajših delavnicah na temo Slonovega programa Animirane živali tudi sami ustvarjali animacije z živalmi v glavnih vlogah.

 

 

Hvala obiskovalcem, avtorjem, žirantom, mentorjem in vsem, ki ste omogočili da smo lahko uspešno izvedli otroški program na Animateki 2017!

 

Nasvidenje prihodnje leto!

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov