• Slon
  • >
  • 14. ZOOM: Nagrada filmu Amarisi amari

14. ZOOM: Nagrada filmu Amarisi amari

Med 18. in 20. marcem 2020 je potekal 14. Mednarodni filmski festival za otroke in mladostnike ZOOM, ki ga organizira Pionirski dom. Mednarodni filmski festival ZOOM je namenjen spodbujanju in izobraževanju mladih na področju filmskega ustvarjanja. Festival nudi redko priložnost otrokom in mladostnikom, da se tudi v mednarodnem okviru z lastnim filmskim jezikom predstavijo vrstnikom.
 
Z veseljem sporočamo, da je Klapo za najboljši slovenski otroški film prejel film Amarisi amari, ki so ga ustvarili otroci na produkcijski delavnici 16. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Čestitamo!
 

AMARISI AMARI

 

Avtorji: Ahac Mahkovič, Kaja Smrekar, Oskar F. Pšaker, Uma Mavrič Lobe
Mentorici: Jelena Dragutinović, Marie Paccou
Produkcija: Društvo 2 koluta, Društvo Slon

 

Obrazložitev žirije:

Animirani film "Amarisi Amari" pripoveduje zgodbo o ljubezni, ne da bi bil za trenutek naiven ali osladen. Gre za delavniški izdelek, kjer osnovo predstavlja par enostavnih tehnik animacije, ki so same po sebi precej nenavadne (vrteče se površine, hitro listanje porisane tiskane knjige), sodelujočim otrokom pa omogoča veliko mero izvirnosti, eksperimentalnosti in užitka ob ustvarjanju. Film sam je energičen zaradi dobro izbrane glasbene podlage, romske pesmi "Amarisi Amari", ob njej vizualije utripajo, plešejo in gledalca zapeljujejo k gibanju in veseljačenju. Izkorišča otroško naivno risbo ter dokazuje, da je za dobro animacijo potrebno le nekaj iznajdljivosti, potrpljenja in predvsem veselja.

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov