• Slon
  • >
  • Natečaj optičnih igrač 2019

Natečaj optičnih igrač 2019

Nariši in pošlji svojo likovno predlogo za tavmatrop!

 

 

Vse otroke in mlade od 9. do 18. leta starosti, ki imate radi animirane filme, neprestano rišete, čečkate ali kakorkoli drugače ustvarjalno preživljate prosti čas vabimo, da nam do ponedeljka, 18.11.2018 pošljete svoje likovne predloge za optično igračo tavmatrop.Tavmatrop je optična igrača, pri kateri na vsako stran kroga narišemo en del risbe, recimo deklico z dežnikom na eno stran in dežne kaplje na drugo stran, nato pa na vsako stran papirja pritrdimo vrvico. Ob vrtenju se obe risbi zlijeta v eno, videti je, kakor na deklico z dežnikom dežuje.

 

Tema: Poljubna
Kako oddati predloge: Natisnete pdf. dokument s praznima krogoma. V vsak krog narišete po eno risbo. Vsaka stran kroga predstavlja en del risbe, ki se bo ob vrtenju kroga zlila v eno. Če boste risali na računalnik ali tablico nam lahko pošljete predloge tudi v digitalni obliki v jpg. ali pdf. formatu (300 dpi) na naslov drustvo.slon@gmail.com. Originalne risbe pa nam pošljete po navadni pošti na naslov: Društvo Slon, Kersnikova ulica 4, 1000 Ljubljana. Originale vam po zaključenem natečaju vrnemo. Vsak lahko pošlje tudi več likovnih predlog.

 


Med prejetimi deli bomo izbrali najboljša in najizvirnejša, ki jih bomo nato oblikovali in natisnili na promocijske kartice Društva Slon. Seveda bodo avtorji likovne predloge navedeni na kartici, predstavili pa jih bomo tudi na družabnih omrežjih in na naši spletni strani drustvoslon.si.Natečaj podpira Slovenski filmski center, izvaja pa ga Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta.

 


Pogoji sodelovanja: Prijavitelj zagotavlja, da so poslane predloge njegovo avtorsko delo. Prijavitelj dovoljuje uporabo svojih del za promocijske namene Društva Slon v obliki tiskanih kartic na katerih bo naveden avtor likovne predloge. Na natečaju lahko sodelujejo otroci in mladi od 9. do 18. leta starosti.Nagrada: Nagrajenci se bodo lahko brezplačno udeležili ene izmed produkcijskih delavnic animiranega filma, prejeli pa bosta tudi paket knjižnih izdaj založbe Društva 2 koluta in akreditacijo za ogled projekcij na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ki bo potekal med 2. in 8.12.2019.

 

Za vprašanja in formacije se obrnite na: drustvo.slon@gmail.com.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov