• Slon
  • >
  • Ostanimo doma: Mala šola animiranega filma 2

Ostanimo doma: Mala šola animiranega filma 2

Ostanimo doma: Mala šola animiranega filma 2

 

Preko naše Facebook strani DRUŠTVO SLON lahko vsakodnevno spremljate Malo šolo animiranega filma in namige za filmsko ustvarjanje doma.

 

Nadaljujemo kratko izobraževanje o animiranem filmu od doma, z drugim poglavjem Male šole animiranega filma.

 

 

1. Vladislaw Starewitz: The Cameraman's revenge je film, ki ga je ustvaril pionir lutkovne animacije. Namesto lutk je uporabil kar žuželke, pri čemer jim je noge zamenjal s takšnimi iz žice.

 


2. Norman McLaren: Blinkity Blank je animirani film, kjer je avtor praskal zvok in sliko direktno na filmski trak.

Blinkity Blank from National Film Board of Canada on Vimeo.

 

 

3. Yuri Norstein: Hedgehog in the Fog je film slovitega ruskega animatorja, ki velja za enega najpomembnejših na svetu. Avtor ustvarja filme v tehniki stop animacije, pri čemer uporablja multiplan. Gre za mizo steklenih ploskev, ki so postavljene ena nad drugo in pričarajo učinek globine.

 

4. Steamboat Willy je prva animacija kjer je zvok dodan filmskemu traku. Glavni lik je vsem poznani Miki Miška, a šele s tem filmom je studio Walta Disneya krenil po poti uspeha.

 

 

5. Ali ste vedeli, da je Disneyeva Sneguljčica prvi v celoti na roko narisan celovečerec? 750 umetnikov je za film narisalo 250.000 risb.

 

 

6. Pixarjev Toy Story je prvi animiran celovečerec, ki je narejen v celoti v tehniki računalniške animacije. Film je izšel leta 1995.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov