• Slon
  • >
  • Ostanimo doma: Mala šola animiranega filma 1

Ostanimo doma: Mala šola animiranega filma 1

Ostanimo doma: Mala šola animiranega filma 1

 

Vabimo vas, da preženete karantenski dolgčas s kakovostnimi animirani filmi in zgodovinskimi zanimivostmi, vse dokler se ponovno ne snidemo na naših delavnicah in v kinodvoranah!

 

V času epidemije in ostajanja doma smo tudi pri društvu Slon staknili glave in poiskali zanimive načine preživljanja prostega časa. Preko naše Facebook strani DRUŠTVO SLON lahko vsakodnevno spremljate Malo šolo animiranega filma in namige za filmsko ustvarjanje doma.

 

Pripravili smo kratko izobraževanje o animiranem filmu, ki smo ga poimenovali Mala šola animiranega filma.
Prvo poglavje smo namenili raziskovanju zgodovine animiranega filma. Spodaj najdete pet zanimivosti s kratkimi animiranimi filmi, ki si jih lahko ogledate kar iz domačega kavča.1. J. S. Blackton: Humorous Phases of Funny Faces velja za prvi animirani film posnet na filmski trak, ki so ga predvajali v kinodvoranah.

 

2. J. S. Blackton: The Haunted Hotel je vseboval del narejen v tehniki stop animacije, ki je služila tudi kot inspiracija nadaljnjemu razvoju te tehnike animiranega filma.

 


3. Emile Cohl: Fantasmagorie velja za prvi animirani film v risani tehniki oz. risanko.

 

4. Lotte Reiniger: The Adventures of Prince Ahmed je najstarejši ohranjeni animirani celovečerec narejen v silhuetni tehniki.

Las aventuras del príncipe Achmed from pluviason on Vimeo.

 

5. Norman McLaren: Neighbours je dobil oskarja za animacijo posneto v tehniki piksilacije, kjer namesto predmetov premikamo ljudi.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov