• Slon
  • >
  • Počitniško varstvo - Poletne KreAktivnosti 2020

Počitniško varstvo - Poletne KreAktivnosti 2020

Poletne KreAktivnosti - Slon v muzeju

 

Z veseljem vam sporočamo, da bomo v času poletnih šolskih počitnic 2020 izvajali počitniško varstvo*, ki smo ga poimenovali Poletne KreAktivnosti - Slon v muzeju in v okviru katerega bodo otroci lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.

Varstvo bo namenjeno otrokom od prvega do petega razreda OŠ, ki imajo stalno prebivališče v občini Ljubljana. Potekalo bo od ponedeljka do petka od 8.00 do 17.00 ure, v treh terminih v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (Maistrova 3):

 

- od 20. do 24. julija,
- od 3. do 7. avgusta,
- od 10. do 14. avgusta.

 

Vsak otrok se lahko prijavi na največ dva tedna počitniškega varstva.

V času počitniškega varstva bodo vaši otroci pod mentorstvom izkušenih pedagogov Društva Slon čas preživeli kakovostno in ustvarjalno. Poleg sproščene igre v bližnjem parku in športnih aktivnosti bodo ves teden v skupini ustvarjali kratek animirani film. Naučili se bodo, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelajo. Skupaj si bomo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.

Delo bo potekalo v skupini 25** otrok zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja katerega rezultat bo končni animirani film, ki ga bomo za vse udeležence, njihove starše in prijatelje ob zaključku vsakega počitniškega tedna predvajali v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, v kolikor bo mogoče (ob upoštevanju priporočil NIJZ).

Ob vsem tem se bomo seznanjali tudi z delom sodobnih umetnikov, ki nas bodo navdihnila in ob katerih se bomo naučili veliko novega. Pod vodstvom tamkajšnjih pedagogov si bomo ogledali razstave v bližnjih muzejih. V Muzeju sodobne umetnosti Metelkova si bomo ogledali tudi projekcijo sodobnih kratkih animiranih filmov za otroke iz pretekle edicije Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

Vašemu otroku bo zagotovljeno toplo kosilo v bližnjem vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

Med odmori se bomo igrali družabne in športne igre v senci na muzejski ploščadi. Prosimo vas, da otroke zaščitite pred soncem in mrčesom (komarji in klopi). Priporočamo tudi, da imajo s sabo plastenko za vodo.

Otrok naj ne bo oblečen v najnovejša oblačila, saj se bo tako lahko nemoteno prepustil igri in ustvarjanju.

PRIJAVNI OBRAZEC bo dostopen 2. junija ob 7:00 zjutraj. PRIJAVE SO ZAPRTE ZARADI ZAPOLNITVE MEST.

Če prijavljate več kot enega otroka, vas prosimo, da za vsakega otroka posebej izpolnite prijavnico. En otrok se lahko prijavi največ na dva tedna varstva.

CENA tedenskega počitniškega varstva znaša 30€ na teden za posameznega otroka. Ob potrjeni prijavi, vam pošljemo položnico ki jo morate poravnati do:

ROK PLAČILA:

 

- za udeležence varstva v terminu od 20. do 24. julija: 6. julij,
- za udeležence varstva v terminu od 3. do 7. avgusta: 20. julij,
- za udeležence varstva v terminu od 10. do 14. avgusta: 27. julij.

 

Več info na: pocitniske.kreaktivnosti@gmail.com

Organizator Poletnih KreAktivnosti je Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z MG+MSUM. Počitniško varstvo je omogočila Mestna občina Ljubljana.

V pričakovanju zabavnih in ustvarjalnih počitnic vas lepo pozdravljamo!

--
*Počitniško varstvo bo potekalo ob smiselnem upoštevanju smernic Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport ter Higienskih priporočil za izvajanje pouka v osnovni šoli (za učence prve triade in devetošolce) v času epidemije Covid-19 (povezava). Prav tako si pridržujemo pravico do odpovedi varstva v kolikor bodo poostrene razmere zaradi epidemije Covid-19 in s tem onemogočeno varno izvajanje varstva.

**Tedensko varstvo bo predvidoma potekalo v skupini 25 otrok. V primeru zaostritve razmer zaradi epidemije Covid-19 bomo po navodilih financerja projekta Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL skupine udeležencev zmanjšali na 15 otrok. O tem vas bomo predhodno obvestili. V primeru drugega vala epidemije Covid-19 si pridržujemo pravico do odpovedi počitniškega varstva.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov