• Slon
  • >
  • Počitniško varstvo - Poletne KreAktivnosti 2021

Počitniško varstvo - Poletne KreAktivnosti 2021

Dragi starši in vsi mladi ljubitelji animiranega filma!

 

V torek, 4.5. ob 7.00 zjutraj odpiramo prijave za poletno počitniško varstvo Poletne KreAktivnosti - Slon v muzeju 2021 v okviru katerega bodo otroci lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.

Komu je namenjeno:

Otrokom od 1. - 5. razreda OŠ, ki imajo stalno prebivališče v občini Ljubljana.

 

Termini:

Od ponedeljka do petka od 8.00 do 17.00 ure, v treh terminih v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (Maistrova 3):

 

1. termin: 19. - 23. julij

2. termin: 2. - 6. avgust

3. termin: 9. - 13. avgust

 

V času počitniškega varstva bodo vaši otroci pod mentorstvom izkušenih pedagogov Društva Slon čas preživeli kakovostno in ustvarjalno. Poleg sproščene igre v bližnjem parku in športnih aktivnosti bodo ves teden v skupini ustvarjali kratek animirani film. Naučili se bodo, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelajo. Skupaj si bomo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.


Delo bo potekalo v skupini 25** otrok zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja katerega rezultat bo končni animirani film, ki ga po koncu varstva objavimo na Slonovem youtube kanalu in delimo z vsemi udeleženci.

Ob vsem tem si bomo z muzejskimi pedagogi ogledali tudi aktualne razstave v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Tivoliju. V arhivu Slovenske Kinoteke se bomo spoznali z delom filmskega restavratorja in spoznali zgodovino slovenskega filma in animiranega filma. Iz 8mm traku pa si bomo ogledali prav poseben animirani film.


Vašemu otroku bo zagotovljeno toplo kosilo v bližnjem vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

Med odmori se bomo igrali družabne in športne igre v senci na muzejski ploščadi. Prosimo vas, da otroke zaščitite pred soncem in mrčesom (komarji in klopi). Priporočamo tudi, da imajo s sabo plastenko za vodo.

Otrok naj ne bo oblečen v najnovejša oblačila, saj se bo tako lahko nemoteno prepustil igri in ustvarjanju.

 

Če prijavljate več kot enega otroka, vas prosimo, da prijavnico izpolnete za vsakega otroka posebej. En otrok se lahko prijavi največ na dva tedna varstva!



CENA tedenskega počitniškega varstva znaša 30€ na teden za posameznega otroka. Ob potrjeni prijavi, vam pošljemo položnico ki jo morate v določenem roku. Rok plačila vam sporočimo naknadno preko maila.

 

VEČ INFO: otroske.kreaktivnosti@gmail.com

Organizator Poletnih KreAktivnosti je Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z MG+MSUM. Počitniško varstvo je omogočila Mestna občina Ljubljana.

V pričakovanju zabavnih in ustvarjalnih počitnic vas lepo pozdravljamo!

--
*Počitniško varstvo bo potekalo ob smiselnem upoštevanju smernic Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport ter Higienskih priporočil za izvajanje pouka v osnovni šoli (za učence prve triade in devetošolce) v času epidemije Covid-19 (povezava). Prav tako si pridržujemo pravico do odpovedi varstva v kolikor bodo poostrene razmere zaradi epidemije Covid-19 in s tem onemogočeno varno izvajanje varstva.

**Tedensko varstvo bo predvidoma potekalo v skupini 25 otrok. V primeru zaostritve razmer zaradi epidemije Covid-19 bomo po navodilih financerja projekta Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL skupine udeležencev zmanjšali na 15 otrok. O tem vas bomo predhodno obvestili. V primeru drugega vala epidemije Covid-19 si pridržujemo pravico do odpovedi počitniškega varstva.

 

Spodaj si lahko ogledate Animirani film Obrnjen svet, nastal na eni od počitniških delavnic 2020. 

 

 

 

--

 

Počitniško varstvo Poletne KreAktivnosti - Slon v muzeju 2020 financira Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje Mestne občine Ljubljana.

 

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov