• Slon
  • >
  • PRIJAVA - Počitniško varstvo Poletne KreAktivnosti 2022

PRIJAVA - Počitniško varstvo Poletne KreAktivnosti 2022

Dragi starši in vsi mladi ljubitelji animiranega filma! 

 

  

Odpiramo prijave za poletno počitniško varstvo Poletne KreAktivnosti - Slon v muzeju 2022 v okviru katerega bodo otroci lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.

 

 

 

e-PRIJAVNICA - Mesta so zapolnjena. Prostih je le še nekaj prostih mest za socialno ogrožene otroke.

 

 

 

- V kolikor prijavljate enega ali več otrok morate izpolniti prijavnico za vsakega otroka posebej!

- Prijava možna na največ dva tedna počitniškega varstva!

 

 

 

Po oddani prijavi bomo v roku 24 ur vsem  prijavljenim poslali obvestilo. Upoštevamo vrstni red prijave, pravilno izpolnjene prijavnice in ustrezanje pogojem*. V vednost sporočamo, da se mesta zapolnijo v roku 5 minut. 

 

 

Pogoji prijave*

Programi 9-urnega počitniškega varstva so namenjeni otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole iz območja Mestne občine Ljubljana ter otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, a le če otroci obiskujejo osnovno šolo na območju MOL. 
Posameznega otroka lahko prijavite na največ dva termina počitniškega varstva. Prijavnico morate izpolniti za vsakega otroka posebej.

 

 

Kontakt: otroske.kreaktivnosti@gmail.com

 

 

Cena: 

Cena počitniškega varstva je 30€ na teden oziroma 6€ na dan za posameznega otroka.
Za socialno ogrožene otroke je program brezplačen. 

 

 

Termini: 

Od ponedeljka do petka od 8.00 do 17.00 ure, v treh terminih v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova: 

  

1. termin: 18. - 22. julij 

2. termin: 1. - 5. avgust 

3. termin: 8. - 12. avgust 

 

 

Opis

V času počitniškega varstva bodo vaši otroci pod mentorstvom izkušenih pedagogov Društva Slon čas preživeli kakovostno in ustvarjalno. Poleg sproščene igre v bližnjem parku in športnih aktivnosti bodo ves teden v skupini ustvarjali kratek animirani film. Naučili se bodo, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelajo. Skupaj si bomo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali. 

 
Delo bo potekalo v skupini 25 otrok zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja katerega rezultat bo končni animirani film, ki ga po koncu varstva objavimo na Slonovem youtube kanalu.
 
Ob vsem tem si bomo z muzejskimi pedagogi ogledali tudi aktualne razstave v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Tivoliju. V arhivu Slovenske Kinoteke se bomo spoznali z delom filmskega restavratorja in spoznali zgodovino slovenskega filma in animiranega filma. Iz 8mm traku pa si bomo ogledali prav poseben animirani film. 

 
Vašemu otroku bo zagotovljeno toplo kosilo v bližnjem vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda. Med odmori se bomo igrali družabne in športne igre v senci na muzejski ploščadi. Zadnji dve uri pa bomo imeli športno gibalne urice v bližnjem parku Tabor.

 

 

 

Spodaj si lahko ogledate Animirani film Lahko noč, nastal na eni od počitniških delavnic 2021. 

 

 

 

 V pričakovanju zabavnih in ustvarjalnih počitnic vas lepo pozdravljamo!

 

--

Organizator Poletnih KreAktivnosti je Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z MG+MSUM. Počitniško varstvo je omogočila Mestna občina Ljubljana. 
 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov