Poletne počitniške delavnice animiranega filma

Poletne KreaKtivnosti - počitniške delavnice animiranega filma

Dragi mladi ljubitelji in ljubiteljice animiranega filma!

Tudi to poletje boste vsi, ki ste stari od 6 do 11 let lahko počitnice preživljali ob spoznavanju in ustvarjanju animiranih filmov.

Počitniško varstvo bo potekalo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova v treh terminih:

16. - 20.7.

23. - 27.7. in

6. - 10.8.

Prijave bodo možne od 8.5. od 7.00 ure zjutraj naprej vse do zasedenosti mest. Prijavnica bo objavljena na naši spletni strani.

- - - - - - - - - - - -

Poletne KreAktivnosti (počitniško varstvo in ustvarjanje animiranega filma)

Varstvo bo namenjeno otrokom od 6. do 11. leta starosti, ki imajo stalno prebivališče v občini Ljubljana. Potekalo bo od ponedeljka do petka od 8.00 do 17.00 ure, v treh terminih v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (Maistrova 3):

od 16. do 20. julija,

od 23. do 27. julija,

od 6. do 10. avgusta.

Posamezen otrok se lahko prijavi le na en termin.

V času počitniškega varstva bodo otroci pod mentorstvom treh izkušenih pedagogov Društva za izvajanej filmske vzgoje Slon čas preživeli kakovostno in ustvarjalno v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Poleg sproščene igre v bližnjem parku na Metelkovi ploščadi in otroških igralih, bodo ves teden v skupini ustvarjali kratek animirani film. Naučili se bodo, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelajo. Skupaj si bodo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.

Delo bo potekalo v skupini po 25 otrok, zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja. Rezultat bo kratki animirani film, ki ga bomo za vse udeležence, njihove starše in prijatelje ob zaključku vsakega počitniškega tedna predvajali na velikem platnu v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

Ob vsem tem se bomo seznanjali tudi z delom sodobnih umetnikov, ki nas bodo navdahnila in ob katerih se bomo naučili veliko novega. Pod vodstvom tamkajšnjih pedagogov si bomo ogledali dve likovni razstavi v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova ter projekcijo sodobnih kratkih animiranih filmov za otroke iz pretekle edicije Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka.

Vašemu otroku bo zagotovljeno toplo kosilo v vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

Med odmori se bomo igrali družabne in športne igre v senci na Muzejski ploščadi. Prosimo vas, da otroke zaščitite pred soncem in mrčesom (komarji in klopi). Priporočamo tudi, da imajo s sabo plastenko za vodo.

Otrok naj ne bo oblečen v  najnovejša oblačila, saj se bo tako lahko nemoteno prepustil igri in ustvarjanju.

CENA tedenskega počitniškega varstva znaša 25 € na teden za posameznega otroka. Ob potrjeni prijavi, vam pošljemo položnico ki jo morate poravnati do določenega datuma (o tem bomo obveščali vse prijavljene posebej).

Več info na: otroske.kreaktivnosti@gmail.com

V pričakovanju zabavnih in ustvarjalnih počitnic vas lepo pozdravljamo!

Organizator počitniškega varstva oziroma Poletnih KreAktivnosti je Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovnju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova. Počitniško varstvo je omogočila Mestna občina Ljubljana.