Pripovedujmo z animacijo

Počitniška delavnica v Vodnikovi domačiji Šiška

V sodelovanju s projektom Pravljični studio Vodnikove domačije Šiška ponovno organiziramo tedensko delavnico animiranega filma, ki jo bo navdihnila ena od otroških zgodb.

Delavnica bo potekala v prvem tednu julija od 4. do 8.7.2022 med 10.00 in 14.00 uro na Vodnikovi domačiji Šiška.

Delavnica je namenjena otrokom od 9. leta starosti.

Počitniška delavnica je namenjena ustvarjanju kratkega animiranega filma navdahnjenegea po eni od otroških zgodb prispelih na natečaj Pravljičnega studia. Otroke vabimo, da zgodbam prisluhnejo že prej in poiščejo svojo najljubšo. Na delavnici bomo nato izmed vseh izbrali tisto po kateri bomo posneli animirani film.

Najprej bomo po izbrani zgodbi izdelali zgodboris, neke vrste zgodba v risbi. Nato bomo iz barvnega papirja izdelali like in ozadja ter jih animirali v tehniki stop animacije. To pomeni, da je potrebno za vsak premik narediti eno sliko. Predznanje otrok ni potrebno, je pa delavnica vsekakor bolj primerna za otroke, ki nasploh radi ustvarjajo in imajo dovolj koncentracije za delo. Seveda si bodo med delom kadarkoli lahko vzeli odmor za branje knjig v knjigarni ali klepet na vrtu Vodnikove domačije.

Cena: 20€/ otroka

Delavnica vključuje sadno malico in pijačo. Poleg tega bomo otrokom zagotovili prijetno delo v manjši skupini in spoznavanje proseca ustvarjanja animiranega filma.

Prijave: Spletna prijavnica

Več info: drustvo.slon@gmail.com

Animirani film iz lanske delavnice si lahko ogledate spodaj

Delavnica je del projekta Oživljamo zgodbe otrok, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.