• Slon
  • >
  • Slon na Animateki 2022

Slon na Animateki 2022

Dragi ljubitelji in ljubiteljice animiranega filma!

 

 

Bliža se december in z njim praznik umetnosti animiranega filma- 19. Animateka 2022!

 

Festival bo potekal od 28.11 - 4.12.2022 v Ljubljani v Mestnem Kinu Kinodvor, Slovenski Kinoteki in na drugih lokacijah.

 

Poleg animiranih filmov za odrasle festival ponuja tudi bogat filmski program za otroke in mlade ter različne delavnice animiranega filma.

 

 

Vabljeni, da se z nami podate v magični svet animiranega filma, kjer bo vsak našel kaj zase!

 

 

 

Otroški del programa bomo otvorili s Posebno projekcijo ob odprtju festivala, ki bo v soboto, 28.11. ob 17.00 uri v Kinodvoru.

 

Tekmovalni program Slon

Med tednom bodo dopoldnevi rezervirani za Slonove tekmovalne programe, ki jih pospremimo s pedagoško vodenimi pogovori, ocenjuje pa jih 5- članska Slonova otroška žirija, ki izbere zmagovalca. Zmagovalni film in druge fimske favorite otroških žirantov si boste lahko ogledali v programu Najboljši filmi iz Slona.

 

Program kratkih

Poleg tekmovalnega si lahko ogledate še pester program kratkih filmov. Najmlajšim od 2. leta starosti je namenjen program Prvič v kino, Najmlajši Slon, ki ga pospremimo z igrivim vodstvom ob projekcijah. Tu je še program z ekološko tematiko – Zeleni slon, letošnja novost za najmlajše pa so Slonove TV specialke, kratke animirane dogodivščine, ki jih bomo na festivalu lahko videli na veliko večjem platnu, kot smo vajeni. 

 

Bonjour Animateka!

Odpravite se s Slonom na potep po čudovitih francoskih filmih. S francoske televizije na naša velika platna prihajata dva programa za otroke in družine – izbor kratkih animiranih serialov za otroke in program kratkih animacij.

 

Celovečerci

Poleg kratkih filmov pa bodo na sporedu tudi celovečerni filmi. Za najmlajše bo na sporedu čudovit brazilski film Perlimps. Alê Abreu, avtor svetovne uspešnice Deček in svet v novem filmu spremlja skrivna agenta, odposlana v Začarani gozd, kjer odkrijeta, da sta na isti misiji: rešiti svoji kraljestvi pred strašnimi velikani, ki so obkrožili njihov gozd. Pustolovska pravljica nas bo popeljala na pot iskanja še zadnjega upanja za mir na zemlji.

 

 

Več o filmskem programu za otroke in mlade najdete tukaj

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

 

Prijavite se na Slonove delavnice animiranega filma in se še sami preizkusite v ustvarjanju v različnih tehnikah animiranega filma.

 

Delavnice so brezplačne! 

Ker je število mest omejeno so potrebne predhodne prijave preko spletnega obrazca.

 

 

Tedenska produkcijska delavnica z Ano Nedeljković (14+) / Slovenska Kinoteka / 21.–25. 11. 2022, 15.00–19.00 - prijavnica

 

Piksilacija v Cukrarni (9+) / Cukrarna /  petek, 2. 12. 2022, 17.00–19.00 - prijavnica

 

Igralni kotiček optičnih iluzij (2+) / Kavarna Kinodvora / sobota, 3. 12. 2022, 10.00–12.00 (Po projekciji Prvič v kino, Najmlajši Slon) - prijave niso potrebne

 

Animacija lutke s 3D natisnjenim ogrodjem (10+) / RogLab, Trubarjeva 72, Ljubljana (dostop s Petkovškovega nabrežja, med zeleno hišo in dovozom v garažo Centra Rog)sobota, 3. 12. 2022, 15.00–18.00 - prijavnica

 

Zajčki v deželi plastelina (8+) / Kavarna Kinodvora / nedelja, 4. 12. 2022, 10.00–13.00 - prijavnica

 

 

 

Za več info o delavnicah pišite na drustvo.slon@gmail.com.

 

 

Projekt podpirata MOL, oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

 

 

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov