• Slon
  • >
  • Slon v Mednarodnem grafičnem likovnem centru

Slon v Mednarodnem grafičnem likovnem centru

V šolskem letu 2017/2018 smo v Mednarodnem grafičnem likovnem centru obiskali različne razstave in spoznali različne umetnike, katerih dela so nam bila navdih pri ustvarjanju animiranih filmov.

Z udeleženci delavnic animiranega filma smo se ob vsakem obisku najprej podali na strokovno voden ogled razstavljenih del. 

Oktobra smo si ogledali razstavo 32. Mednarodnega grafičnega bienala: Kriterij rojstva, kjer smo videli dela različnih umetnikov iz vsega sveta. Januarja smo si ogledali razstavo del Borisa Jesiha, Povezave, ki se je osredotočala na Jesihova dela na papirju. V maju in juniju pa smo si ogledali likovno razstavo Ogenj na odru ameriškega umetnika Davida Lyncha, ki je širši javnosti bolje poznan kot filmski ustvarjalec. Zato seveda na razstavi niso manjkala tudi dela avtorjevega ustvarjanja iz filmskega področja. Kot nalašč pa so bili to ravno njegovi animirani filmi, kjer je umetnik kot predmet animiranja uporabljal svoje slike in grafike.

 

S svežimi vtisi iz razstav smo se nato vsakič podali po številnih stopnicah Mednarodnega grafičnega likovnega centra, ki vodijo na podstrešje. Tam smo se nato še sami lotili ustvarjanja animiranih filmov. Pri delu se nismo osredotočali na zgodbo temveč smo iskali sprotnega navdiha v likovnih podobah in materialih videnih umetniških del.

 

Filme, ki so nastali na naših delavnicah si lahko ogledate spodaj.

 

 

 

 

 

Projekt je omogočil: Slovenski filmski center

Partner v projektu: Mednarodni grafični likovni center Ljubljana

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov