• Slon
  • >
  • Slonov muzej optičnih igrač v Slovenski Kinoteki

Slonov muzej optičnih igrač v Slovenski Kinoteki

V sklopu Slovenskega tedna filma, ki bo potekal med 8. in 11. novembrom po vsej Sloveniji, vas vabimo na posebno delavnico optičnih igrač z vodenim ogledom razstave Franceta Štiglica, ki jo organiziramo v sodelovanju s Slovensko Kinoteko.
 
Na delavnici se bomo spoznali z delom slovenske filmske zgodovine in filma nasploh. Ogledali si bomo replike optičnih izumov s katerimi so znanstveniki konec 19. stoletja utirali pot sodobni kinematografiji. Gre za različne optične priprave s katerimi lahko na preprost način ustvarimo vtis kontinuiranega gibanja posameznih sličic. Vsak od udeležencev si bo izbral poljuben motiv in ga v dvanajstih fazah gibanja narisal na list papirja. Risbe bomo nato vstavili v optično napravo in jo oživili. Tako, kot so to počeli nekoč.
 
Poleg delavnice dogodek vključuje še voden ogled po aktualni razstavi posvečeni slovenskemu režiserju Francetu Štiglicu, ki je med drugim ustvaril legendarni film Ne joči, Peter. 
 
 

Termin: četrtek, 11. november 2021 ob 17.00 uri

 

Udeleženci: za otroke od 6. leta starosti (vabljeni tudi starši)

 

Lokacija: Slovenska Kinoteka, Miklošičeva cesta 28

 

Čas trajanja: 120 min

 

Cena : 3,00 EUR – na udeleženca

 

Prijave: preko spletnega obrazca tukaj

 

Več info: drustvo.slon@gmail.com

 

 

 
Projekt je nastal s podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije.
 
V sodelovanju s Slovensko Kinoteko in Kreativnim središčem centra Rog.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov