• Slon
  • >
  • Slonov natečaj: Tavmatrop 2022

Slonov natečaj: Tavmatrop 2022

Odprt je Slonov natečaj optičnih igrač Tamvamtrop 2022!

 

Vse otroke in mlade od 9. do 18. leta starosti, ki imate radi animirane filme, neprestano rišete, čečkate ali kakorkoli drugače ustvarjalno preživljate prosti čas vabimo, da nam do ponedeljka, 22.11.2022 pošljete svoje likovne predloge za optično igračo tavmatrop.


Tavmatrop je optična igrača, pri kateri na vsako stran kroga narišemo en del risbe. Na primer rožo na eno stran in čebelo na drugo stran. Papir na vsaki strani preluknjamo in skozi luknjice vstavimo vrvico ter zavrtimo. Ob vrtenju se obe risbi zlijeta v eno in zdi se kakor da čebela sedi na cvetu.

 

Tema: Poljubna

 

Kako oddati predloge: Natisnete pdf. dokument s praznima krogoma. Predlogo najdete tukaj. Če nimate tiskalnika lahko sami na papir izrišete krog s premerom 6,5 cm. V vsak krog narišete po eno risbo. Vsaka stran kroga predstavlja en del risbe, ki se bo ob vrtenju kroga zlila v eno. Če boste risali na računalnik ali tablico nam lahko pošljete predloge tudi v digitalni obliki v jpg. ali pdf. formatu (300 dpi) na naslov drustvo.slon@gmail.com. Originalne risbe pa nam pošljete po navadni pošti na naslov: Društvo Slon, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana. Originale vam po zaključenem natečaju vrnemo. Vsak lahko pošlje tudi več likovnih predlog.

Med prejetimi deli bomo izbrali najboljša in najizvirnejša, ki jih bomo nato natisnili na promocijske kartice Društva Slon. Seveda bodo avtorji likovne predloge navedeni na kartici, predstavili pa jih bomo tudi na družabnih omrežjih in na naši spletni strani drustvoslon.si.

 

Pogoji sodelovanja: Prijavitelj zagotavlja, da so poslane predloge njegovo avtorsko delo. Prijavitelj dovoljuje uporabo svojih del za promocijske namene Društva Slon v obliki tiskanih kartic na katerih bo naveden avtor likovne predloge. Na natečaju lahko sodelujejo otroci in mladi od 9. do 18. leta starosti.


Nagrada:

- Akreditacija za Slonov tekmovalni oz. glavni tekmovalni program na 19. Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ki bo letos potekal med 28.11 in 4.12.2022,

- udeležba na eni izmed Slonovih produkcijskih delavnic animiranega filma.

 

Za vprašanja in informacije se obrnite na: drustvo.slon@gmail.com.

 

......................................................................

Natečaj podpira Slovenski filmski center, izvaja pa ga Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov