• Slon
  • >
  • Slonove animirane počitnice vabijo!

Slonove animirane počitnice vabijo!

Pridružite se nam to poletje na produkcijskih delavnicah animiranega filma za otroke od 10. leta starosti. Skupaj bomo oživeli zgodbe, ki so jih napisali otroci na natečaju Vodnikove domačje Pravljični studio in se naučili kako posoditi glas animiranim likom!

Animirajamo skupaj!

---

PRIPOVEDUJMO Z ANIMACIJO!

Kdaj: 1. - 5. julij 2024, od 9.00 – 13.00 ure
Kje: Vodnikova domačija Center, Stritarjeva 7
Kdo: Otroci 10+
Mentorici: Jelena Dragutinović in Janja Kosi

Cena na otroka: 20 eur

PRIJAVNICA

 

Vabimo vas v Vodnikovo domačijo na delavnico animiranega filma. Na delavnici bomo skupaj izbrali eno od zgodb prispelih na natečaj Pravljični studio. Najprej bomo na podlagi zgodbe ustvarili scenarij in po njem izdelali zgodboris, ki nam bo služil kot izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Za likovno podobo filma nam bodo služile ilustracije, ki so razstavljene v Vodnikovi domačiji. Naša mentorica in ilustratorka Janja Kosi nas bo naučila kako izbiramo kombinacijo barv, da bo naš film izgledal kar se da lepo.

 

---

V ZAKULISJU ANIMIRANEGA FILMA, POČITNIŠKA DELAVNICA ANIMACIJE IN SINHRONIZACIJE

Kdaj: 26. - 30. avgust, 2024, od 9.00 - 13.00 ure
Kje: Muzej sodobne umetnosti Metelkova
Kdo: otroci 10+
Mentorji: Gašper Markun, Andeja Goetz, Jelena Dragutinović

Cena na otroka: 20 eur

PRIJAVNICA


Skupaj bomo v enem tednu ustvarili kratko animacijo s poudarkom na likih, ki govorijo. Tako bomo spoznali način izdelave lika za govor, različne oblike ust (lip sync) in njihovo uporabo za vtis govora animiranega junaka. Glasove bomo posneli skupaj sami. Ob tem bomo dali poudarek igri z glasom in s tem karakterizirali posamezen lik. Pomagal nam bo naš mentor
Gašper Markun, ki je posodil svoj glas likom iz filmov Obuti maček in Garfield. V sklopu tedenske delavnice bomo obiskali tudi snemalni studio za sinhronizacijo na RTV SLO, kjer bomo videli profesionalne igralce pri delu, kako z glasovi oživljajo animirane junake iz otroškega programa Živ Žav. Obiskali bomo tudi Muzej in arhiv Slovenske kinoteke, kjer se bodo udeleženci delavnice spoznali z zgodovinskim razvojem zvočnega zapisa na filmski trak.

---

Za več info pišite na drustvo.slon@gmail.com

---

Projekta sofinancira Mestna občina Ljubljana.

tl_files/press/prijatelji/MOL.jpg

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov