• Slon
  • >
  • Slonove delavnice na Animateki

Slonove delavnice na Animateki

Dragi ljubitelji animiranega filma!

 

Bliža se 20. Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki bo potekal od 27. novembra do 3. decembra 2023 v KinodvoruSlovenski kinoteki in na drugih lokacijah po Ljubljani.

 

Poleg projekcij in pestrega spremljevalnega programa festival ponuja tudi brezplačne delavnice animiranega filma za otroke in mlade o katerih več lahko preberete spodaj. Prijave za delavnice zbiramo preko spletnega obrazca do zapolnitve mest. 

 

 

SLONOVE DELAVNICE NA ANIMATEKI

 

Ponedeljek, 20.– petek, 24. 11. 2023

Slonova tedenska delavnica z Nikki Schuster

Slovenska kinoteka, vsak dan od 15.00-19.00 ure

 

Delavnica eksperimentalne animacije »Recikliramo«. Na petdnevni delavnici bomo izdelali kratki film z animiranjem materiala, ki ga bomo nabrali po mestu. Film se bo začel s kadrom, ki bo sličico za sličico potoval od neba proti ulici, končal pa ga bo bližnji posnetek z urbanim ozadjem. Tam se bodo pojavila drobna bitja, oživljena iz odpadkov, ki jih bomo pobrali na ulicah. Bitja bodo govorila ali nastopala ob zvokih urbanega okolja.

Za mlade od 15. leta naprej.

Prijavnica

 

 

Četrtek, 30.11.2023

Pop up animacijski studio 

Center Rog,  17.00-20.00 ure

 

Radi animirate vedno in povsod? S pop up prenosnim setom boste imeli svoj animacijski studio vedno pri roki. Na delavnici bo vsak dobil svoj komplet lasersko izrezanih elementov,ki jih bomo najprej sestavili v prenosni studio in ga preizkusili. S prenosnimi telefoni ali tablicami* bomo v njem posneli kratko animacijo. Animacijski studio pa si bo vsak lahko odnesel domov.

Za otroke od 11. leta naprej.

Prijavnica

 

 

Petek, 1.12.2023

Skriti zaklad- Praznuj z Animateko!

Slovenska kinoteka, 17.00-20.00 ure

 

Po navdihu animatorke Nikki Schuster bomo tudi mi ustvarili animirani film iz odpadnih materialov, ki jih bomo poiskali v bližnji okolici* s pomočjo igre lov na skriti zaklad. Iz njih bomo nato v tehniki stop animacije ustvarili kratko animacijo in jo zvočno opremili.

Za otroke od 9. leta naprej.

Prijavnica

 

 

Sobota, 2.12.2023

Animirane slike na steklu

Slovenska kinoteka, 17.00-19.00 ure

 

Po navdihu gostujočega umetnika Gianluigija Toccafonde* se bomo tudi sami preizkusili v animiranju posebne tehnike stop animacije, tehniki slikanja na steklo. Za vsak premik bomo ustvarili novo, neponovljivo sliko v barvni paleti značilni za Gianluigijeva dela. 

Za otroke od 11. leta naprej.

Prijavnica

 

 

Nedelja, 3.12.2023

Delavnica ob premieri otroškega celovečernega filma Toni, Staša in Čarobna lučka. 

Kavarna Kinodvora, nedelja, 14.30-17.00*

 

Pred in po premieri se boste lahko še sami preizkusili v vlogi animatorja lutk izdelanih po zgledu Tonija, Staše in Čarobne lučke. Z nami pa bo tudi avtor filma Filip Pošivač z eno od lutk iz filma.

*Delavnica poteka 30 minut pred in 60 minut po projekciji.

 Za otroke od 7. leta naprej.

Prijave niso potrebne!

 

 

 

Projekt finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

tl_files/images/RAZNO/Logo MOL_small.JPG

 

 

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov