• Slon
  • >
  • Sobotna filmska srečanja, 2021/22

Sobotna filmska srečanja, 2021/22

Za vse mlade filmske navdušence!

 

Vabimo k vpisu v novo sezono sobotnih delavnic animiranega filma, ki bodo potekale enkrat mesečno na Madžarskem kulturnem inštitutu na Barvarski stezi 8 v Ljubljani.

 

S prvim srečanjem pričenjamo v soboto, 18.9. od 10.00 do 13.00 ure.

 

Termini ostalih srečanj:

16.10, 20.11., 18.12.2021 in 15.1., 19.2., 19.3., 23.4, 21.5.2022

 

Na delavnicah bomo prepletali animirani film in madžarsko kulturo. Tokrat bo tema našega ustvarjanja svetovno znani iluzionist, Harry Houdini za katerega pa marsikdo ne ve, da je madžarskih korenin. Njegovo življenje in delo nam bosta služila kot navdih pri ustvarjanju animiranega filma, ki je prav tako svojevrstna iluzija gibanja ustvarjena iz statičnih sličic.

 

Tekom sobotnih srečanj bodo udeleženci po navdihu življenja in dela iluzionista Houdinija ustvarili kratek scenarij. Po njem bodo nato izdelali zgodboris ter like in ozadja. Film bomo nato animirali v tehniki stop animacije (snemanje sliko po sliko) in ga na koncu tudi zvočno opremili.


Pri delu se bodo udeleženci spoznali z različnimi tehnikami animiranja (risana, kolaž, lutkovna). Spoznali bodo osnovne filmske pojme in celotni postopek izdelave kratkega animiranega filma vključno z zvočnim opremljanjem. Pri delu bomo uporabljali profesionalno opremo in programe za animiranje. Film bomo premierno predvajali junija 2022 ob zaključku Sobotnih filmskih srečanj in ga objavili na spletu.

 

Mesta so omejena zato je potrebna prijava preko spletnega obrazca tukaj.

 

Več info: drustvo.slon@gmail.com

Spodaj si lahko ogledate animirani film o svetovno znani madžarski šahovski mojstrici Judit Polgár, ki je nastal v eni preteklih sezon Sobotnih filmskih srečanj na Madžarskem kuilturnem inštitutu.

 

 

Delavnice omogoča Madžarski kulturni inštitut Ljubljana

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov