Ustvarjalni natečaj optičnih igrač

Nariši in pošlji svojo likovno predlogo za tavmatrop!

Primer:

tl_files/Gallery/Annecy_2014/tavmatrop racun.jpg

Avtorica likovne predloge slona na sliki je Zarja Menart.

Vse otroke in mlade od 7. do 15. leta starosti, ki imate radi animirane filme, neprestano rišete, čečkate ali kakorkoli drugače ustvarjalno preživljate prosti čas, vabimo, da nam do ponedeljka, 27.11.2017 pošljete svoje likovne predloge za optično igračo tavmatrop.

Tavmatrop je optična igrača, pri kateri na vsako stran kroga narišemo en del risbe, recimo slona na eno in vodni curek na drugo stran, nato pa na vsako stran papirja pritrdimo vrvico. Ob vrtenju se obe risbi zlijeta v eno, videti je, kot da se slon prha.

Med prejetimi deli bomo izbrali najboljše in najizvirnejše, ki jih bomo nato oblikovali in natisnili na kartice. Te bomo nato vse leto s ponosom uporabljali za to, da bomo vsem pokazali, česa vse se lahko naučimo na delavnicah Društva Slon. Seveda bo avtor likovne predloge naveden na kartici, predstavili pa ga bomo tudi na družabnih omrežjih in na naši spletni strani slon.animateka.si.

Natečaj podpira Slovenski filmski center, izvaja pa ga Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Pogoji sodelovanja: Prijavitelj zagotavlja, da so poslane predloge njegovo avtorsko delo. Prijavitelj dovoljuje uporabo svojih del za promocijske namene Društva Slon v obliki tiskanih kartic na katerih bo navedeno avtorstvo likovne predloge. Na natečaju lahko sodelujejo otroci in mladi od 7. do 15. leta starosti.

Nagrada: Nagrajenca se bosta lahko brezplačno udeležila ene izmed produkcijskih delavnic animiranega filma, prejela pa bosta tudi paket knjižnih izdaj založbe Društva 2 koluta in akreditacijo za ogled projekcij na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ki bo potekal med 4. in 10.12.2017.

Tema: Poljubna

Kako oddati predloge: V kroga (v pdf. dokumentu) narišete različni risbi. Vsaka risba predstavlja eno stran kroga, ki ga bomo s pomočjo vrvice zavrteli in tako dobili učinek zlitja obeh risb v eno. Pred oddajo predloga lahko list natisnete in sami doma preizkusite, ali tavmatrop res deluje.

Likovne predloge nam pošljite v digitalni obliki v jpg. ali pdf. formatu (300 dpi) na naslov drustvo.slon@gmail.com, ali v tiskani obliki po navadni pošti na naslov: Društvo Slon, Kersnikova ulica 4, 1000 Ljubljana.

Za vprašanja in formacije se obrnite na: drustvo.slon@gmail.com ali nas kontaktirajte na 031/558-176 (Andreja)