Ustvarjalni natečaj optičnih igrač 2018

Nariši in pošlji svojo likovno predlogo za tavmatrop!

tl_files/Gallery/Annecy_2014/tavmatrop racun2018.jpg

Avtorica likovne predloge je Ana Frank Bogataj, lanskoletna udeleženka natečaja optičnih igrač.

Vse otroke in mlade od 9. do 18. leta starosti, ki imate radi animirane filme, neprestano rišete, čečkate ali kakorkoli drugače ustvarjalno preživljate prosti čas vabimo, da nam do ponedeljka, 26.11.2018 pošljete svoje likovne predloge za optično igračo tavmatrop.

Tavmatrop je optična igrača, pri kateri na vsako stran kroga narišemo en del risbe, recimo slona na eno in vodni curek na drugo stran, nato pa na vsako stran papirja pritrdimo vrvico. Ob vrtenju se obe risbi zlijeta v eno, videti je, kot da se slon prha.

Med prejetimi deli bomo izbrali najboljše in najizvirnejše, ki jih bomo nato oblikovali in natisnili na promocijske kartice Društva Slon. Seveda bo avtor likovne predloge naveden na kartici, predstavili pa ga bomo tudi na družabnih omrežjih in na naši spletni strani drustvoslon.si.

Natečaj podpira Slovenski filmski center, izvaja pa ga Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon v sodelovanju z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Pogoji sodelovanja: Prijavitelj zagotavlja, da so poslane predloge njegovo avtorsko delo. Prijavitelj dovoljuje uporabo svojih del za promocijske namene Društva Slon v obliki tiskanih kartic na katerih bo naveden avtor likovne predloge. Na natečaju lahko sodelujejo otroci in mladi od 9. do 18. leta starosti.

Nagrada: Nagrajenca se bosta lahko brezplačno udeležila ene izmed produkcijskih delavnic animiranega filma, prejela pa bosta tudi paket knjižnih izdaj založbe Društva 2 koluta in akreditacijo za ogled projekcij na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ki bo potekal med 3. in 9.12.2018.

Tema: Poljubna

Kako oddati predloge: Natisnete pdf. dokument s praznima krogoma. V vsak krog narišete po eno risbo. Vsaka stran kroga predstavlja en del risbe, ki se bo ob vrtenju kroga zlila v eno. Če boste risali na računalnik ali tablico nam lahko pošljete predloge tudi v digitalni obliki v jpg. ali pdf. formatu (300 dpi) na naslov drustvo.slon@gmail.com. Originalne risbe pa nam pošljete po navadni pošti na naslov: Društvo Slon, Kersnikova ulica 4, 1000 Ljubljana. Originale vam po zaključenem natečaju vrnemo. Vsak lahko pošlje tudi več likovnih predlog.

Za vprašanja in formacije se obrnite na: drustvo.slon@gmail.com ali nas kontaktirajte na 031/558-176 (Andreja).