Zimska počitniška delavnica v MG+MSUM

Pozor, vsi ljubitelji animiranega filma, ki ste že dopolnili 10 let!

Vabimo vas, da se nam pridružite na ustvarjalni delavnici animiranega filma, ki bo potekala med zimskimi počitnicami od torka, 20.2. do petka, 23.2.2024 od 10.00 do 15.00 ure v pedagoški sobi Muzeja sodobne umetnosti Metelkova.

Na delavnici boste izdelali čisto svoj animirani film v tehniki izrezanke (kolaž animacija). Najprej boste zasnovali scenarij, izdelali zgodboris in se lotili izdelave likov in ozadij iz papirja in prosojnic. Temu bo sledilo animiranje na svetlobnih mizah v tehniki stop animacije, kjer je potrebno za vsak premik posneti novo fotografijo. Pri delu boste uporabljali profesionalno opremo in programe za animiranje. Na koncu boste posneli še zvoke in zvočne učinke, s katerimi boste zvočno opremili film.

Končni izdelek bomo objavili na YT profilu Društva Slon in ga poslali na ratzlične mednarodne filmske festivale za mlade.

Če si želite spoznati s procesom izdelave animiranega filma vas vabimo, da se čimprej prijavite. Prijave zbiramo do zapolnitve mest na spletnem obrazcu.

Prijavnica

Več info na drustvo.slon@gmail.com

Cena: 20€/ udeleženca za ves teden. Malica ali kosilo nista zagotovljena.

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako naj bi približno izgledal naš končni izdelek ustvarjeni v tehniki izrezanke na svetlobni mizi.

Animacijo smo ustvarili mentorji Društva Slon kot napovednik otroškega filmskega programa za Mednarodni festival animiranega filma Animateka 2023 pod mentorstvom animatorke Zarje Menart.

Delavnica je del projekta Vzgojno izobraževalni program Društva Slon, ki ga sofinancira Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije.

tl_files/press/prijatelji/SFC.jpg